Νέα ηλεκτροκίνητα περονοφόρα απο την Caterpilar

Η Caterpillar παρουσίασε την τελευταία σειρά EP ηλεκτροκίνητων περονοφόρων αντίβαρου 3 και 4 τροχών, 48 Volt & 80V, 1,3 έως 5 τόνους. Κατά την ανάπτυξη της σειράς οι σχεδιαστές της είχαν ως στόχο να καταστήσουν τη λειτουργία του εξαιρετικά έξυπνη και να δώσουν στο χειριστή μια ισχυρή αίσθηση εμπιστοσύνης και ελέγχου. Τα οικεία χαρακτηριστικά, ως προς το χειριστή, περιλαμβάνουν ηλεκτρικό τιμόνι "αφής", το οποίο απαιτεί μόνο τη μισή προσπάθεια ενός συμβατικού συστήματος και παρέχει λειτουργία "ανάδρασης" για την ενίσχυση της ακρίβειας.

EP45 - Hλεκτροκίνητο περονοφόρο

Η βελτιωμένη άνεση παρέχεται από την από την εξαιρετικά ομαλή και αθόρυβη λειτουργία του μοτέρ διεύθυνσης. H μέση στάθμη του θορύβου για το όχημα, στο σύνολό της, σε μια τυποποιημένη βιομηχανική δοκιμή, είναι μικρότερη από 66 dB (A) για το 3τροχο περονοφόρο και 67 dB (A) για το 4τετράτροχο. Αυτό είναι περίπου το επίπεδο μίας κανονικής συνομιλίας ανθρώπων.
 
Η Caterpillar χρησιμοποιεί για την προσέγγισή της την ικανοποίηση των αναγκών των οδηγών. Αυτό αντικατοπτρίζεται, για παράδειγμα, με ένα ιδιαίτερα μεγάλο, επίπεδο και τακτοποιημένο χώρο στο δάπεδο και μεγάλη περιμετρική ορατότητα, καθώς επίσης ένα άνετο κάθισμα χειριστού, ένα φαρδύ βήμα εισόδου και μία εξαιρετικά μεγάλη  είσοδο.
 
Η εταιρεία επισημαίνει την προσοχή της στη λεπτομέρεια στο σχεδιασμό και την τοποθέτηση του κάθε χειριστηρίου, όπως τους υδραυλικούς μοχλούς που φέρουν μια αίσθηση ακρίβειας στις κινήσεις. Οι αγοραστές μπορούν επίσης να επιλέξουν χειριστήρια ελέγχου με την άκρη των δακτύλων, η οποία βασίζεται στο βραβευμένο ρυθμιζόμενο υποβραχιόνιο της εταιρείας.
 
Με κάποιους τρόπους η νέα σειρά των μηχανημάτων πραγματικά "σκέφτεται" για τον οδηγό. Έχοντας πρωτοποριακό σύστημα ενδασφάλισης υδραυλικών και πορείας (Integrated Presence System - IPS), αυτό αποτρέπει όλες τις κινήσεις, εάν ο οδηγός δεν κάθεται, ενώ παρέχει προειδοποίηση – υπενθύμιση για την ενεργοποίηση του χειρόφρενου και την εμπλοκή της ζώνης ασφαλείας.
 
Για επιπλέον ασφάλεια, το IPS εφαρμόζει αυτόματα (ηλεκτρονικά) το  χειρόφρενο, όταν ο οδηγός αφήνει το κάθισμα. Και όταν το όχημα κινείται, ένα σύστημα συγκράτησης σε ανηφόρα εμποδίζει την κύλιση προς τα πίσω και φυσικά το ατύχημα - ακόμα και σε απότομες ράμπες.
 
Για τους διαχειριστές του στόλου των περονοφόρων, το πιο ελκυστικό είναι ότι η νέα σειρά περιλαμβάνει πολύ μικρές ανάγκες συντήρησης (προληπτική συντήρηση ανά 1000 ώρες λειτουργίας) και ταυτόχρονα πολύ υψηλή ενεργειακή απόδοση. Η Caterpillar επίσης προωθεί το σύστημα αλλαγής δύο συσσωρευτών (με σύστημα ράουλων και πλευρική έξοδο, χωρίς τη χρήση παλάγκου), η οποία καθιστά τη διαδικασία ταχύτερη και ασφαλέστερη.
 
Με ανυψωτική ικανότητα 1,3 έως 5 τόνους, με μια ποικιλία χωρητικότητας μπαταριών, καθώς και συμβατότητα με τους υπάρχοντες συσσωρευτές με τυποποίηση DIN και BS των πελατών, υπάρχει ένα μοντέλο για κάθε εφαρμογή και προϋπολογισμό.
 
Σχεδιασμένο για εσωτερική όσο και εξωτερική χρήση, η νέα σειρά εφαρμόζει στεγανοποίηση σύμφωνα με το βιομηχανικό πρότυπο IPX4 – δηλ. είναι ανθεκτικό όχι μόνο για λειτουργία σε βροχή με αέρα, αλλά και σε ποσότητα νερού που πέφτει με δύναμη από όλες τις διευθύνσεις. Εν τω μεταξύ, στην προστασία για το χειριστή συμπεριλαμβάνονται  και οι διάφοροι τύποι καμπίνας, οι οποίες διαθέτουν το βραβευμένο στέγαστρο της εταιρείας (Hi-VIS).

 

EP16 - Hλεκτροκίνητο περονοφόρο

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί Cookies.

Αν συνεχίσετε με αυτόν τον περιηγητή, τότε συμφωνείτε στην χρήση τους.

Το καταλαβαίνω